Link kampány

« Vissza az előző oldalra | Utolsó módosítás dátuma: 2012. Jul. 11. 14:53

Ha szeretné honlapja látogatottságát és népszerűségét növelni, akkor a linképítésre lehet szüksége. A weben hatalmas is verseny folyik az ügyfelek megszerzéséért, és ha figyelmen kívül hagyja a link építés fontosságát, akkor lemarad a versenyben. Mi segítséget nyújtunk Önnek weboldala link hálózatának kiépítésében.

Link marketing

A linképítés a keresőoptimalizálás egyik fontos része, mely során az Ön honlapjára mutató linkeket helyezünk el gyűjtő oldalakon. A linképítésnek kettős szerepe van, egyrészt új látogatókat, és egyben új ügyfeleket csábíthat honlapjára, másrészt a keresők találati listában is előkelőbb helyre kerülhet. Az internetezők többsége ha keres valamit, akkor vagy egyszerűen begépeli a keresett szót a keresőprogramba (a találati lista első 10 találata közül válogat), vagy felkeres egy linkgyűjtő portált. Ezért is fontos egy weboldal tulajdonos számára, hogy minél több helyen szerepeljen a hivatkozása, és ezzel növelje annak esélyét, hogy rátaláljanak a honlapjára.

Mi kell a sikerhez?

A linképítési stratégia kidolgozása során figyelembe kell vennie, hogy mely célcsoportot szeretné megnyerni magának. Ez azért lényeges, mert ha nem a megfelelő célközönséget vesz célba, akkor lehet, hogy tudja növelni a weboldala látogatottságot, viszont ezek a látogatók nem válnak visszatérő olvasóivá az oldalnak, nem lesznek hűséges ügyfelek, vásárlók.
Az alábbi formai követelményeknek kell megfelelnie:
  • a látogatók számára hasznos információkat szolgáltasson
  • a PageRank értéke minél magasabb legyen
  • a hivatkozó oldal témája illeszkedjen a honlapja témájához
  • ne tartalmazzon a Google által tiltott trükköket (például a háttérrel megegyező színű szöveg)
A linképítés hatékonyságának növelése érdekében a linképítő által javasolt linkeknek is meg kell felelniük bizonyos követelményeknek:
  • A link szövegében kulcsszót, kulcsszavakat kell elhelyezni
  • HTML alapú szöveges link legyen, ne kép vagy JavaScript
  • Ne Fram/iFrame-ben (magyarul keretben) nyíljon meg a hivatkozott oldal
Vannak olyan típusú linkek, melyek kifejezetten károsak a honlapunk számára, ezeknek az alkalmazását ajánlatos mellőzni:
  • a fizetett linkek, amikor fizetnünk kell azért, hogy a linkünket kihelyezzék az oldalra
  • a warez, pornó, spam oldalakról ránk mutató linkek
  • . tiltott módszerekkel előállított linkek (láthatatlan szövegek, kulcsszó spam-ek használata).
A linképítés során mindig törekedjünk arra, hogy minél több és minél relevánsabb linkeket gyűjtsünk össze és ennek érdekében regisztráljuk be oldalunkat az összes olyan helyre, ahonnan a látogatók közvetlenül tudnak a weboldalunkra jutni (ilyenek a link gyűjtemények és link megosztók), ugyanakkor fontos olyan oldalakra is regisztrálni, amelyek keresőoptimalizálási szempontból hasznosak. Ha sok értékes hivatkozás mutat a mi honlapunkra, azt a Google meghálálja és a találati listában egyre előnyösebb pozíciót fogunk elfoglalni.
AWorks Partner bejelentkezés

Partner

Ügyfél bejelentkezés

AWorks Partner

E-mail üzenet az AWorks Stúdió csapatának

Kapcsolat

Kérdése van? Írjon!

Az alábbi űrlap kitöltésével üzenetet küldhet az AWorks Stúdió munkatársai részére. Kérjük minden mezőt valós adatokkal töltsön ki!

Kapcsolat

Üzenet szövege