Microsite oldalak

« Vissza az előző oldalra | Utolsó módosítás dátuma: 2012. May. 08. 18:02

A microsite egy kis méretű honlap, ami speciálisan egy terméket bemutatására készül. Egyszerre több microsite-ot is üzemeltethet, így minden egyes weblap külön találatként számít a keresők számára.

Mi a célja egy micrositenak?

Kimondottan egy adott termék bemutatása, és az Ön honlapjára mutató linkek megsokszorozása. A microsite nem felesleges pénzkidobás, hiszen a termékét mutatja be, és honlapjára mutató linkek számát többszörözi meg.

Mi a formai követelmény egy micrositettal kapcsolatban?

A microsite egy kisméretű honlap. Az is előfordulhat, hogy előkelőbb helyen szerepel a Google találati eredményében, mint maga a "fő" honlap. Ezért fontos, hogy esztétikus, könnyen átlátható legyen, hasznos információkkal és elérhetőségekkel a látogatói számára.

Mi a különbség a linképítő oldalhoz képest?

A linképítő oldal egy katalógus, hogy a keresőkönnyebben rátalálhasson egy új oldalra. A microsite nem egy link, hanem egy több menüpontból álló, önálló honlap. Akár minden oldalát külön indexelheti a kereső.

Lehet kombinálni a linképítést és a microsietot?

Lehet bizony. A linképítő oldalon nem csak a honlapját, hanem a microsiet(ok)at is regisztrálhatja, így a termékére már nem is egy, hanem több link is mutat. A microsieton újabb linkek fogadják a keresőt, így microsite-onként megtöbbszöröződik a hasznos linkek száma.

Mire jó ez az egész nekem?

Lehet szép, és nagy tudású honlapja, de ez az egész mit sem ér a látogatók nélkül. Minél több link mutat egy honlapra, annál jobb helyezést kap a keresők találati listájában. A jobb helyezés pedig látogatókat hozhat, a látogatók pedig bevételt.

Úgy hallottam sokan nem szeretik a microsite-okat. Miért?

Mert vannak fejlesztők, akik csak a keresők megtévesztésére készítenek ilyen honlapokat. Generált szöveggel, ami a kulcsszavakat tartalmazza, egyetlen céljuk vele, hogy minél több link mutasson a honlapjukra, emiatt a keresők büntetési listájára kerülnek. De mi inkább önálló honlapként üzemeltetjük az ilyen kis honlapokat.

Mit kell tartalmaznia egy ilyen oldalnak?

 • A termékről egy részletes bemutatót, amiken a szövege nem egyezhet meg szóról szóra a fő oldalon lévő szöveggel, hiszen a duplikált (szövegek másolását, vagy újra felhasználását) keresők büntetik
 • Rövidebb bemutatkozás, és a cége/vállalata bemutatása, hiszen a látogatónak el kell nyerni a bizalmát.
 • Elérhetőségek, ahol közvetlenül kapcsolatba tudnak lépni Önnek
 • Linkek a honlapjára, hiszen az is célunk, hogy a honlapját is népszerűsítsük

Mit ajánlanak nekem?

 • Elkészítjük a 3 oldalas microsite-ját, ami tartalmaz kezdőlapot, bemutatkozást és egy kapcsolat menüpontot
 • Elegáns, versenyképes design
 • Legmodernebb honlapkészítési technikákat alkalmazzuk (W3C valid)
 • A weboldalát elhelyezzük egy külön domainen
 • Adminisztrációs menüt, hogy bárhol-, bármikor tudja módosítani a tartalmat
 • SEO csomagunkat, ami tartalmazza a linképítő katalógusokon való regisztrálást is
 • Garancia
AWorks Partner bejelentkezés

Partner

Ügyfél bejelentkezés

AWorks Partner

E-mail üzenet az AWorks Stúdió csapatának

Kapcsolat

Kérdése van? Írjon!

Az alábbi űrlap kitöltésével üzenetet küldhet az AWorks Stúdió munkatársai részére. Kérjük minden mezőt valós adatokkal töltsön ki!

Kapcsolat

Üzenet szövege