Verziók

A verziók név talán megtévesztő lehet, hiszen itt nem a honlapjain motorjának korábbi tudásáról vagy fejlesztéséről van szó, hanem a szöveges tartalom különböző megjelenítésének formáiról.

Admin verzió

Az adminisztrációs menü az egyik legfontosabb funkció lehet azoknak a felhasználóknak, akik maguk szeretnék elvégezni a honlapjuk tartalmának bővítését és frissítését. Sok elrettentő példát láttunk már a CMS rendszerek használatakor az adminisztrációs menük átláthatatlanságára. Többéves gyakorlattal is sokszor kell keresgélni, hogy a tartalomban melyik szövegdoboz melyik cikkhez, modulhoz vagy komponenshez tartozik. Mivel a honlapjaink kialakításakor igyekszünk a létező legegyszerűbb felépítést használni, ezért az adminisztrációs menünél is törekedtünk a logikus és felhasználóbarát kialakításra. További részletek az adminisztrációs menüről a blogban olvasható.

Számítógépre optimalizált webes és akadálymentesített-, valamint okostelefonos és táblagépes verzió

Mobil verzió

Hazánkban is lassan többen használnak zsebben hordozható eszközöket, mint számítógépet, ezért szoftverek és az az Internet is kezd átalakulni. Ezzel az átalakulással igyekszünk mi is lépést tartani, ezért elkészítettük a honlapjainkhoz a mobil verziót. Az új funkció egyből két megjelenéssel is jelentkezik, képernyő felbontástól függően okostelefonokra és táblagépekre. A két verzió közötti váltás a böngésző program képernyő felbontása alapján történik, első megnyitáskor a honlap rákérdez a felhasználóra, hogy szeretné-e a mobilos verziót használni. Válaszától függően is bármikor oda-vissza lehet váltani a mobil, és a teljes értékű grafikus megjelenés között.

Mobil verzió bemutató

Akadálymentesített verzió

Az akadálymentesített verziónak a felhasználók számát tekintve talán nem akkora a jelentősége (mint például a mobilos, vagy az admin verziónak), de számunkra ugyanolyan fontos a fejlesztése. Az összes honlap referenciáinkban igen nagy hangsúlyt kapott a tartalom "becsomagolása", de a sok "csicsa" ellenére gondoltunk azokra is, akik nem látják, így nem tudják értelmezni az oldal designt. Részletek a blogunkban!

Akadálymentesített verzió

Nyomtatható verzió

A nyomtatható verzió nem tűnhet mindenki számára fontosnak, de aki szeretné a szöveges tartalmat formázva kinyomtatható állapotban is megjeleníteni (képek és minden sablon nélkül, például táblázatos formában) az értékelni fogja ezt a funkciót. Technikailag megvalósítható például a letölthető CSV fájl generálása, amit az Excel cellákra rendezve tud megjeleníteni.

Kapcsolódó írások a blogban

AWorks Partner bejelentkezés

Partner

Ügyfél bejelentkezés

AWorks Partner

E-mail üzenet az AWorks Stúdió csapatának

Kapcsolat

Kérdése van? Írjon!

Az alábbi űrlap kitöltésével üzenetet küldhet az AWorks Stúdió munkatársai részére. Kérjük minden mezőt valós adatokkal töltsön ki!

Kapcsolat

Üzenet szövege